Εύκολες συνταγέςΠαιδικές τροφέςΣαλάτα & ορεκτικό & καναπεδάκιαΣυνταγέςΣυνταγές για επιδόρπιαΣυνταγές για μπισκόταΣυνταγές ΖαχαροπλαστικήςΤι να φάτε με αυτό;Τροφές με βάση το κρέαςΥγιεινά σνακΥγιεινή Διαβίωση – ΔιατροφήΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας

Πώς να φτιάξετε συνταγή για κέικ με σταφίδα καρυδόπιτα;

Προσθήκη σημείωσηςΕκτύπωση συνταγής

Γεια σας παιδιά. Καταρχήν να επισημάνω ότι στη συνταγή μου αντί για σταφίδες αίματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο σταφίδες. Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε σταφίδες αίματος, προτείνω να αφαιρέσουμε τους σπόρους.

Το χαρακτηριστικό αυτού του κέικ είναι ότι η γεύση του αυξάνεται μέρα με τη μέρα, οπότε η συμβουλή μου είναι να το κόψετε σε φέτες και να το σερβίρετε μια ή δύο μέρες αργότερα, όχι αμέσως μετά το μαγείρεμα. Η γεύση του θυμίζει τα ξηρά κέικ που αγοράζουμε από τα αρτοποιεία. Ελπίζω να δοκιμάσετε και να σας αρέσει.

  1. Τα αυγά χτυπιούνται καλά με τη ζάχαρη. Προσθέστε τη λιωμένη και ζεσταμένη μαργαρίνη και το χυμό λεμονιού και χτυπήστε ξανά.
  2. Λίγη στερεή σύσταση προκύπτει από τη ζύμη του κέικ προσθέτοντας αλεύρι, μαγειρική σόδα, βανίλια και ανακατεύοντάς το (μπορείτε να δείτε τη συνοχή από τις φωτογραφίες)
  3. Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε και μετά αδειάζουμε σε μια λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και απλώνουμε ομοιόμορφα. (το άπλωμα θα είναι ευκολότερο αν βρέξετε το χέρι ή τη σπάτουλα σας κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας)
  4. Ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς. (το κέικ μου ψήθηκε σε 35 λεπτά)
  5. Το σερβίρουμε κοσκινίζοντας άχνη ζάχαρη πάνω στο ξεκουρασμένο μας κέικ. Καλή όρεξη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι διαστάσεις που έδωσα είναι τέλειες για τη φόρμα για κέικ. Μπορείτε επίσης να διπλασιάσετε το μέγεθος. Όσοι δεν έχουν φόρμα για κέικ μπαστούνι μπορούν να την φτιάξουν σε οποιοδήποτε πυρέξ ή φόρμα μικρού μεγέθους.

Συνταγή για κέικ σταφιδόπιτα με φωτογραφία

Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας
Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας
Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας
Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας
Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας
Κέικ σταφιδόπιτα καρυδόπιτας

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button